Program 2023

Leder:
Morten Svinndal
mob: 909 80 401
info@frogn-historielag.org

Adresse:
Frogn Historielag
c/o leder Morten Svinndal
Åmålveien 47
1447 Drøbak

Bankgironr:
0530 49 53618

Kontingent
Enkeltmedlem - kr 300
1 Follominne inkludert
Familie/par - kr 400
1 Follominne inkludert

Program 2023

Tirsdag 7.februar kl.18:30 (merk tiden) på Follo museum får vi besøk av julekonservator Thomas Risåsen. Han er Norges eneste julekonservator. Han er kunsthistoriker og sakprosaforfatter. Han er nå konservator ved Norsk Folkemuseum på Bygdøy, og har vært konservator for Eidsvollbygningen. Juletradisjoner går helt tilbake til 900-tallet. Under uttrykket "julen varer helt til påske" velger vi å forlenge julen.

Tirsdag 21.mars kl.19.00 har vi Årsmøte på Follo museum. 
Etter årsmøtet får vi et miniforedrag ved Gro Rønneberg om prosjektet til ei gruppe i Nordre Frogn som laget tablåer i miniatyr om livet på bondegården i gamle dager. Hun viser bilder tatt av tablåene. Det blir enkel serverinTorsdag  20. april kl.19 i Drøbak kirke.
Vi ser nærmere på Drøbak kirke - en av Frogns virkelige verdifulle og særegne kulturminner. Leif AnsgAndersen blir vår omviser og vil snakke om Kunsten og historien knyttet til kirken. Benytt denne anledning til å lære om kirken eller friske opp kunnskapen for de av dere som kjenner den fra før. Varighetca. 1 time.
Vi møtes utenfor kirken kl. 19.00 og før omvisningen tar vi en kort markering ved bysten til Nils Carlsen for å fortelle om oppstarten av kronerullingen for bysten av Martha Zachariasdatter

Torsdag 20. april - Omvisning Drøbak kirke. Leif Ansgar Andersen blir vår omviser og vil snakke om «Kunsten og historien knyttet til kirken». Vi gjør også et stopp ved Nils Carslen bysten for å markere igangsetting av kronerulling for MarthaSøndag 4. juni - Festningsmarsjen

Søndag 11. juni kl.13.00 samling på Breivoll gård
Bli med Frogn historielag på tur til idylliske Breivoll gård og prøv den nye Sherpatrappa!
Adkomst: Buss eller bil til Nesset, følg Breivollveien, beregn 15 min til fots eller velg en av flere P- plasser langs Breivollveien med bil.
Kl 13.15 Avmarsj fra Breivoll etter en liten omvisning på gården
Vi følger kyststien over Kjærnes og Nebba før vi blir tatt imot av vår lokale kjentmann og foredragsholder Carl O. Nordengen. På en avsats i den nye, flotte Sherpatrappa, med utsikt over hele Bunnefjorden, forteller han om Nøstvedtkulturen, steinalderbosettinger og funn gjennom tidene. Carl er forfatter av boka "Nå er Da - ved Bunnefjorden" og andre bøker. Han svarer gjerne på spørsmål etter foredraget, før vi takker han av.
Under foredraget nyter vi medbragt lunsj!
De som nå sier seg fornøyd med turen returnerer til Breivoll. Men vi håper at mange i følget vil fortsette til toppen av Sherpatrappa, nordover mot Sjødalstrand, gjennom Fålemarka, langs Pollevannet og tilbake til Breivoll. Totalt ca 9 km.
Vanskelighetsgrad: Stien Breivoll - Kjærnes - Nebba går i lett, flatt terreng. Sherpatrappa har høye trinn og er litt tung å gå i. Kan være lurt å ta med staver.
Åpningstid Gårdskaféen på Breivoll: 11-16 

Lørdag 12. august  og søndag 13. august - Marked på Digerud kretshus - stand

Søndag 28. august - kl.12-16 -  Familiedag i Badeparken - stand

Lørdag 23. sept og  søndag 24. sept - Bygdekvinnenes marked på Folkvang - laget har stand inne.

Søndag 22. oktober kl.12.30 Velkommen til medlems-vandring med utendørs foredrag Tema:Lyskasteranlegget ved Kirkeberget og hendelsene der 9. april 1940! 
- Vi møtes i Kroketønna, som strekker seg fra Kirkegata ned til Havnegata, derfra går vi til Badeparken og videre til båthavna. - Morten Svinndal, nestleder i historielaget, vil holde foredraget utendørs om lyskasteranlegget ved Kirkeberget og hendelsene der 9. april 1940.
-
Vi får en orientering om lyskasteranlegget fra 1895, vandrer deretter til Lyskaster III b (plattingen) og tilbake til III a (Biologen). Hva slags lyskastertjeneste hadde festningen under nøytralitetsvernet i 1940, og hvordan ble dette løst 9. april? 
Deretter vandrer vi til Molo B og får orientering om Kranfartøy II sin rolle den 9. april 1940. Vi avslutter med spørsmål og svar ved Molo B.

Mandag 20. november møte på Follo museum kl.18.30 foredrag ved Erlend Skaare om hans bok Bindeledd i 90 år.
Ferjeselskapet Drøbak-Hurum-Svelvik AS er et lite ferjeselskap som nå driver ferjestrekningen mellom Svelvik i Drammen kommune over Drammensfjorden la ned mellom Drøbak og Hurum da Oslofjordtunnelen åpnet.

Lørdag 25. og søndag 26. november mellom klokken 12 og 16 inviterer Frogn historielag og Fjøset på Knardal til høsttreff. Sett av tid og be med gode naboer og venner til Nordre Frogn. Vi byr på en fin tur og frister med Fjøsets ekte oksehalesuppe. Kaffe og ferske «Knardøler» er inkludert for 300 kroner per snute. Hver krone går til innsamling til bysten av Martha Carlsen, hun skal stå ved siden av sin mann Niels utenfor kirken. Solveig Krogsrud vil være til stede begge dager og fortelle om Martha. Kommer du, kan du vinne en nyttig gevinst med trekning søndag 26.11. klokken 14.

Senest tirsdag 21. november kan du bestille bord og betale,
men send først en SMS til Torill på 915 23 679 for å få bekreftet at det er ledige plass i Fjøset.
Betaling til historielagets konto 05304953618 eller Vipps 91869.

Du kommer til Fjøset med bil til Knardalveien 136, 1455 Nordre Frogn.
Til fots har Frognmarkas Venner merket kyststi og du har to alternativ der du som voksen bruker en drøy time hver vei - etter en liten biltur:
1) Kjør til Dalbanen, gå ned til Brevik og via Fuglesang til Fjøset med retur via Knardal brygge til Brevik
2) Kjør til Bonn og gå tur/retur Mien, Siristolen, Krams frem til Fjøset 
                                                                            https://www.frognmarka.no/nordre/   (Tur  #17)
Velkommen til en hyggelig lunsj der du samtidig støtter en god sak! 

Vi bekjentgjør med epost til medlemmene, på denne hjemmesiden og på Facebooksiden vår.
Tidligere års programmer i  webarkivet.

Publisert 15.02.2024
 
 
forsiden | program | styret | grupper | minneord | høringsutvalget | laura brun | vedtekter | utgivelser | slektsgransking | historiske stier | registrering
frogns historie | arkivene | innmelding | lenker | til toppen av siden