Program 2022

Leder:
Morten Svinndal
mob: 909 80 401
info@frogn-historielag.org

Adresse:
Frogn Historielag
c/o leder Morten Svinndal
Åmålveien 47
1447 Drøbak

Bankgironr:
0530 49 53618

Kontingent
Enkeltmedlem - kr 300
1 Follominne inkludert
Familie/par - kr 400
1 Follominne inkludert

Program 2022

Onsdag 9. mars kl.19.00 på Follo Museum - Åpent medlemsmøte med enkel bevertning.
Føtstekonservator Jonas Nordby ved Follo Museum holder et rikt illustrert foredrag om Superhelter og Norrøne guder med utgangspunkt i framstillingen av norrøne guder i populærkultur og i sammenlikning med virkelige kilder fra vikingtiden.

Tirsdag 22. mars  kl. 19.00 - Årsmøte på Follo museum - Sakspapirene sendes ut til medlemmene.
Museumsdirektør, Truls Erik Johnsen innleder møtet med tema: Hva er status for Follo Museum,
og i hvilken retning utvikler museet seg. 

Torsdag 28. april kl.18.00 på Follomuseum Foredrag: Vet du hvor Seiersten prestegård opprinnelig lå?  Mens vi tar en kopp kaffe og en kringlebit presenterer Per Willy Færgestad kart over prestegårdens utstrekning og bilder fra stedet der prestegården lå. Etter presentasjonen tar han oss med på en liten «safari» i Seierstenmarka der vi skal få se "tuftene" etter den opprinnelige prestegården.

Tirsdag 24. mai kl.19 på Follo museum - Omvisning med guide på vandring rundt på museumsområdet.  Litt kaffe og kringle blir servert.

Søndag 29.mai - Festningsmarsjen - en 12 km turmarsj med egen guide og veiviser.
Oppmøte Heer skole kl.09.00. Start kl.09.30, går gjennom et militærhistorisk landskap med mange flotte festningsverk. Historisk formidling gjennomføres fra Heer skanse i øst via Oscarsborg festning, til Øvre toppbattei på Håøya i vest. Påmelding se www.festningsmarsjen.no 

Onsdag 8.juni - Dal skole - Utstillingen "Elevens røst"  Medlemmer inviteres tll å se og høre prosjektlederen forklare om tankene bak utstillingen. Samarbeidsprosjekt mellom Frogn Historielag, Frogn kukturkontor og Dalskoles lærere og elever..

Tirsdag 14.juni kl.18.00 - Amundsens hjem  Amundsens hjem, Uranienborg, ligger i Roald Amundsens vei 192, 1420 Svartskog
Amundsens hjem er en avdeling av Follo Museum, og de har de siste årene brukt mye ressurser for å gjøre dette til et profesjonelt besøkssted med mye spennende historie. Les mer om dette på hjemmesidene til Follo Museum. Vi får guidet omvisning og anledning til å bli med inn i hjemmet og se besøkssenteret. Godværet ser ut til å være på plass og med kaffe på tunet kan dette bli en minnerik kveld.
OBS - Slike omvisninger er såpass kostbare at vi denne gangen ser oss nødt til å ta kr 100,- pr person for deltakelse. Fint om du på forhånd vippser dette til Frogn Historielag VIPPSnr 91869 eller betaler på bankgiro 0530 49 53618
Kjøring - Alternativt går det an å ta Bekkenstenvegen like før kirken og kjøre helt ned til Bekkensten – her er det en fin badeplass med mye parkering.  (Ta ikke av fra Bekkenstenvegen til Amundsen hjem der det står skilt) Fra parkeringsplassen på Bekkensten til Amundsens hjem er det ca 600 m å gå – (10 – 15 minutter)-  delvis på grusveg – forbi den bommen som står der – og delvis på kyststien som tar av fra grusvegen ned til høyre ca halvveis – der står det et lite skilt. Det er en bred fin sti, men er delvis lagt opp med steiner og krever nok at du er noenlunde god til bens. Men en fin liten spasertur delvis på veg og delvis på sti, frem og tilbake.

13. og 14.august kl.12- 16 - Digerudmarkedet i Nordre Frogn. Dette er salgsutstillinger og presentasjon av aktiviteter i lag. Vi står på stand begge dager i "Stallen"

Søndag 21. august kl. 13.00 - Sportsandakt på Skanseåsen bygdeborg sammen med Drøbak og Frogn menighet. Invitasjon til gå-tur/innvielse oppgradert sti Skiphelle-Røis-Skanseåsen med Sportsandakt på Skanseåsen bygdeborg v/Camilla Kofoed-Steen kl 13:00. Kjell Wærnhus holder en orientering om bygdeborger etter andakten.
Turen til bygdeborgen ble avlyst pga dårlig vær. Vi fikk i stedet delta på sportsandakten i Drøbak kirke med Camilla Kofoed Steen. Historisk vandring til bygdeborgen tar vi til våren.

Søndag 28.august  kl.12 - 16 : "Sammen for Frogn" Vi står på stand i Badeparken ifb Frivillightens år.

Lørdag 24.sept og søndag 25.sept står vi på stand på Bygdekvinnenes Marked Friske, frodige, fantasifulle Frogn .

Onsdag 28.sept - kl 17-19 - møte i Slektsforum på Frogn Bibliotek i samarbeid med Slekt og Data om krigsseilernes innsats under krigen og etablering av Nortraship. Slekt og data har i lengre tid arbeidet med krigsseiler-registeret, som har blitt enklere å søke i. Vi skal ta en ny gjennomgang i dette registeret. 

Torsdag 20. okt - kl.18 i Drøbak kino - Filmen Krigsseilerne - Det blir en kort introduksjon om krigsseilerne av leder i "Slekt og data". 

Onsdag 26.okt - kl.17 - 19 - møte i slektsforum på Frogn bibliotek.
Tema/foredraget denne ettermiddagen er "Retts- og fangeprotokoller"

Tirsdag 8. nov kl. 19.00 på Follo museum. Jon Magnus om "Brevet fra Minnesota" - i skyggen av den amerikanske drømmen. Aktuelt om utvandringen i et 45 minutters foredrag.

Tirsdag 29. nov kl. 1900 på Follo museum. Tom Brenne holder foredrag om julehefter med lokal tilpasning. 

Vi bekjentgjør med epost til medlemmene, på denne hjemmesiden og på Facebooksiden vår.
Vi bruker også  Amta.no velg Meny og kalender - Hva skjer  i Follo

Tidligere års programmer i  webarkivet.

Publisert 03.02.2023
 
 
forsiden | program | styret | grupper | minneord | høringsutvalget | laura brun | vedtekter | utgivelser | slektsgransking | historiske stier | registrering
frogns historie | arkivene | innmelding | lenker | til toppen av siden