Arne Rød

Osloveien 281

Du er her: Forsiden / Program printericon a a a

Program 2022

Onsdag 9. mars kl.19.00 på Follo Museum - Åpent medlemsmøte med enkel bevertning.
Føtstekonservator Jonas Nordby ved Follo Museum holder et rikt illustrert foredrag om Superhelter og Norrøne guder med utgangspunkt i framstillingen av norrøne guder i populærkultur og i sammenlikning med virkelige kilder fra vikingtiden.

Tirsdag 22. mars  kl. 19.00 - Årsmøte på Follo museum - Sakspapirene sendes ut til medlemmene.
Museumsdirektør, Truls Erik Johnsen innleder møtet med tema: Hva er status for Follo Museum,
og i hvilken retning utvikler museet seg.

Torsdag 28. april kl.18.00 på Follomuseum Foredrag: Vet du hvor Seiersten prestegård opprinnelig lå?  Mens vi tar en kopp kaffe og en kringlebit presenterer Per Willy Færgestad kart over prestegårdens utstrekning og bilder fra stedet der prestegården lå. Etter presentasjonen tar han oss med på en liten «safari» i Seierstenmarka der vi skal få se "tuftene" etter den opprinnelige prestegården.

Tirsdag 24. mai kl.19 på Follo museum - Omvisning med guide på vandring rundt på museumsområdet.  Litt kaffe og kringle blir servert.

Søndag 29.mai - Festningsmarsjen - en 12 km turmarsj med egen guide og veiviser.
Oppmøte Heer skole kl.09.00. Start kl.09.30, går gjennom et militærhistorisk landskap med mange flotte festningsverk. Historisk formidling gjennomføres fra Heer skanse i øst via Oscarsborg festning, til Øvre toppbattei på Håøya i vest. Påmelding se www.festningsmarsjen.no

Onsdag 8.juni - Dal skole - Utstillingen "Elevens røst"  Medlemmer inviteres tll å se og høre prosjektlederen forklare om tankene bak utstillingen. Samarbeidsprosjekt mellom Frogn Historielag, Frogn kukturkontor og Dalskoles lærere og elever..

Tirsdag 14.juni kl.18.00 - Amundsens hjem  Amundsens hjem, Uranienborg, ligger i Roald Amundsens vei 192, 1420 Svartskog
Amundsens hjem er en avdeling av Follo Museum, og de har de siste årene brukt mye ressurser for å gjøre dette til et profesjonelt besøkssted med mye spennende historie. Les mer om dette på hjemmesidene til Follo Museum. Vi får guidet omvisning og anledning til å bli med inn i hjemmet og se besøkssenteret. Godværet ser ut til å være på plass og med kaffe på tunet kan dette bli en minnerik kveld.
OBS - Slike omvisninger er såpass kostbare at vi denne gangen ser oss nødt til å ta kr 100,- pr person for deltakelse. Fint om du på forhånd vippser dette til Frogn Historielag VIPPSnr 91869 eller betaler på bankgiro 0530 49 53618
Kjøring - Alternativt går det an å ta Bekkenstenvegen like før kirken og kjøre helt ned til Bekkensten – her er det en fin badeplass med mye parkering.  (Ta ikke av fra Bekkenstenvegen til Amundsen hjem der det står skilt) Fra parkeringsplassen på Bekkensten til Amundsens hjem er det ca 600 m å gå – (10 – 15 minutter)-  delvis på grusveg – forbi den bommen som står der – og delvis på kyststien som tar av fra grusvegen ned til høyre ca halvveis – der står det et lite skilt. Det er en bred fin sti, men er delvis lagt opp med steiner og krever nok at du er noenlunde god til bens. Men en fin liten spasertur delvis på veg og delvis på sti, frem og tilbake.

Vi bekjentgjør
med epost til medlemmene, på denne hjemmesiden og på Facebooksiden vår.
Vi bruker også  Amta.no velg Meny og kalender - Hva skjer  i Follo

Tidligere års programmer i  webarkivet.

Publisert 18.01.2016
(sist oppdatert 13.06.2022)

Du er her: Forsiden / Program printericon a a a

forsiden | program | styret | grupper | minneord | høringsutvalget | laura brun | vedtekter | utgivelser | slektsgransking | historiske stier | registrering