Arne Rød

Osloveien 281

Du er her: Forsiden / Program printericon a a a

Program 2024

Tirsdag 20.februar kl. 19 på Follo Museum - møte om Biologen i Drøbak ved bestyrer
Hans Erik Karlsen UiO. Han gir oss en fyldig presentasjon av forskiningsstasjonens historie og virksomhet. Den tidligere Tollboden ble også kjøpt av universitetet til undervisning og til overnatting for studentene. I år feirer Biologen 130 år. Velkommen til meget interessant foredrag, og det blir kaffe og noe attåt. Vi har i mange år forsøkt å få komme ned på stasjonen, men det har vært mye ombygging og vedlikeholdsarbeid som har begrenset besøk.  Tidligere omtalt på vår nettside i 2020; se under Program i menyen.

Tirsdag 19.mars kl.19 på Follo Museum - Årsmøtet holdes i Taraldrud-låven -
Vi snur på vanlig program med kåseri først og årsmøte etterpå. Bevertning blir det også.
Førstekonservator Jonas Nordby kåserer om flyttingen av Taraldruds låve og stabbur til museet
Han vil ta oss med i planer for bruk av bygningene etter ombyggingen.

Søndag 14.april kl.13.00 på Bølertoppen besøksgård i Bølerveien 4, 1455 Nordre Frogn.
Spesielt inviterte og medlemmer av Frogn historielag ønskes velkommen til åpningen av det nyrestaurerte fjøset hos Therese og Tommy på Bølertoppen besøksgård. 14.april var flyttedagen i gamle dager.
Team Slottekollen viser og forteller om «Livet på Gården». Ved hjelp av 20 tablåer får vi se gjøremål på en gård før teknologien overtok på 1950-tallet.
Vertskapet på Bølertoppen sier litt om driften av besøksgården og istandsettingen av fjøset.
Det blir salg av kaffe og kaker.
Adkomst med bil: Ta av fra Nesoddveien mot Knardal, følg Knardalveien 1 km, ta av til høyre og følg Bølerveien 50 meter.
Alternativ adkomst med historisk vandring. Da blir du med vår lokale kjentmann Knut Bjerke.
Møt opp kl 12.00 på P-plassen ved Stubberud tjernet og du/dere blir guidet langs løypetraseen til «Bølerhytta», også kalt «tyskerbrakka» og videre til Bølertoppen. Han forteller historien om brakka og andre steder vi passerer, lengde 1,2 km. (Vanskelighetsgrad: Lett kupert.)

Vi bekjentgjør med epost til medlemmene, på denne hjemmesiden og på Facebooksiden vår.
Tidligere års programmer i  webarkivet.

Publisert 18.01.2016
(sist oppdatert 06.04.2024)

Du er her: Forsiden / Program printericon a a a

forsiden | program | styret | grupper | minneord | høringsutvalget | laura brun | vedtekter | utgivelser | slektsgransking | historiske stier | registrering