Arne Rød

Du er her: Forsiden / Program / bÅttur på bunnefjorden printericon a a a

Båttur på Bunnefjorden med Jacobine

26.august gikk det to turer med Jacobine fra Brevik brygge i Nordre Frogn; kl.12 og kl.15 og begge ble fulltegnet. Torill Weikopf hadde idéen og gjennomførte opplegget med hjelp av de andre i styret.
Det ble laget en invitasjonsbrosjyre med kart over turen. Brosjyrefila kan lastes ned her

Turen startet fra Brevik brygge i Nordre Frogn. Den brygga er blitt veldig fin etter ombygging og restaurering.
Turen gikk fra brygge til brygge først sørover mot Fløyspjeld. Deretter over i retning Nesset og Breivoll i  Svartskog. Det er 23 navn på kartet som kan ses på brosjyra som har to sider i pdf-fila. Bunnefjorden tilhører kommunene Nesodden, Frogn, Ås og Oppegård. Før 1920 tilhørte Oppegård Nesodden, og all kommunikasjon foregikk per båt over fjorden for både prest og lensmann.

Det var ca 100 passasjerer på hver tur. Jacobine var pyntet og været var strålende. Våre guider Harald Lorentzen, Håvard Steinsholt og Siri Iversen holdt oss orientert på hele turen. Det ble kaffe og kakeservering underveis. Torill Weiskopf hadde laget båtkaker etter pianistinne Eva Knardahls oppskriftbok som vi fikk ta en kikk i. Hun var glad i kaker og hadde limt inn oppskrifter i en bok som ble sendt rundt. Eva Knardal var på hytta i Knardalstrand med familien fra hun var liten. Hun var et vidunderbarn på klaver fra hun var 11 år.

Publisert 28.08.2018
(sist oppdatert 08.09.2018)