Du er her: Forsiden / Program printericon a a a

Program 2017

Tirsdag 7. mars - Årsmøte Kl. 19.00  på Follo Museum
Etter årsmøtet vil Knut Michelsen fra Ås, medlem i Hamsun-selskapet og filolog med hovedfagsavhandling om Knut Hamsun, dele en spennende teori med oss om at Hamsuns berømte kjærlighetsroman ”Victoria”(1898) utspiller seg i området Froen Bruk og møllene i Årungselva.

Tirsdag 25. april - Arkeolog Axel Mjærum, fra Kulturhistorisk Museum UIO, ledet utgravingene i Havsjødalen og langs Rørmyrsletta til Tussekrysset. Han forteller om området – et møtepunkt i steinalderen – og om tidevann, en steinalderhytte og nøstvedttiden i Frogn.

Torsdag 25. mai kl.11.00 - Kristi H.f.sdag - Friluftsgudstjeneste ved minnesmerket etter fangetransportskipet Donau i Skiphelle. Etter gudstjenesten tar vi en rusletur opp til bygdeborgen på Øirud. Det er merket sti helt fra Skiphelle. Det er også greit å kjøre bil hvis en ikke kan gå så langt.  Enten kan en parkere ved Røispytten v. Vestbyveien eller kjøre helt opp til Veiteberg v. vei til gården Røis og Ekeberg. Går derfra nordover tilbake inn til N.Øirud gård og videre til borgen.
Minnesmerket ble satt opp i 2015. Se Program 2015

Søndag 28. mai - Festningsmarsjen Oscarsborg 2017  - Frogn Historielag er medarbeidere
Informasjon på denne webadressen: http://www.festningsmarsjen.no/
Guider fra oss er Arne Rød, Solveig Krogsrud, Torill Weiskopf og Laila Mathiesen

Lørdag 10. juni kl. 14.00 - Vi møtes på Thoresens gartneri i Havsjødalen. Tor Thoresen vil ta oss med i ”sitt rike”. Området nord for gartneriet byr på nær og fjern historie og spor fra istiden.

Kulturminnedagene 10 - 17. september -  markeres av museer og historielag i hele landet.

Vi vil også annonsere i Akershus Amtstidende og i Østlandets Blad i Hva skjer,
og i Frogn kommunes kulturkalender på nett.

Publisert 18.01.2016
(sist oppdatert 08.06.2017)