Arne Rød

Du er her: Forsiden / Program printericon a a a

Program 2019

Lørdag 2. mars - Frogn Historielag inviterer alle til å bli med på  ISFESTIVALEN  i Asker.
Vi kjører i egne biler, men har du ekstra plass, så møt opp på Frogn videregående skole kl.11.15.
Vi reiser fra Frogn vgs kl.11.30, og vi trenger ca en time på reisen. Det er salg av mat på stedet.
Isfestivalen i Asker starter kl.13.00 på Verkensvannet, Dikemark. Arrangør: Asker museum
https://mia.no/askermuseum/isfestival-2018  lenka gjelder også for 2019

Tirsdag 12. mars kl.19.00 på Follo Museum  Årsmøtet for medlemmene
Etter møtet:Foredrag med Ruth Kjærsti Raanaas' om boka "Erindringer om krigen" - åpent møte.
Dette er en ny lokalhistorisk bok i Ås: Vil du lese om krigen slik den ble opplevd der og da? Knut M. Hansen (1878-1947) som var bosatt i Ås og Drøbak skrev regelmessige nedtegnelser fra 1939-45, som nå er utgitt i bokform. Selges på Erik Johansen/ Ås Libris og på Follo museum.

Les på vår Facebookside.

Onsdag 24.april Møtet om og med Biologen i Drøbak er utsatt

Tirsdag 14. mai kl.18.00 — Historisk vandring fra Husebygårdene til Froen gård.
Oppmøte på Huseby Mellom, hos Magnhild Rød Michalsen, Osloveien 281  (Kirkeveien).
Her kan du også parkere.
Program: Kort orientering om landskapets utvikling og Husebygårdene.
Orientering om gårder, husmanns-plasser og nedlagte plasser underveis.
Hagevandring på Froen gård (nabo til Frogn kirke) ved Hilleborg Braarud Tøien.
Vandringen:  Fra Huseby går vi Teipaveien, Økernveien og Kirkeveien videre til Frogn kirke og Froen. Med retur langs Kirkeveien til Huseby er det totalt ca 5 km.
Turen med guiding og stopp på Froen vil ta ca 3 timer.
Vi går bare på veger – grus og asfalt.   Ta med kaffe og kaffemat og noe å sitte på.
Guide underveis er Arne Rød – leder i Frogn Historielag.
                                                       Arrangører er Bygdekvinnelaget og Frogn historielag.

Søndag 26.mai — Festningsmarsjen 2019 fra Heer Skanse til Oscarsborg
Informasjon på denne webadressen: https://festningsmarsjen.no/
Skynd dere med å melde dere på. Deltakere begrenset til 300.
Tidsbruk: 26. mai, 09:30
17:00. Buss fra Sundbrygga opp til bilene etterpå.

Parkering på Heer skole, Frogn kommune    Skanseveien 26, 1445 Drøbak
En 10 km turmarsj med egen guide og veiviser.  Festningsmarsjen Oscarsborg går gjennom et militærhistorisk landskap med mange flotte festningsverk. Historisk formidling gjennomføres fra Heer skanse i øst til Oscarsborg festning. Vi må desverre begrense antall deltakere til 300.

Onsdag 12.juni — Historisk vandring på Seiersten fra kl.17.30
En Historisk vandring med start på Parkeringsplassen på Follo Museum – over Skansen på Seiersten og ned til Veisvingbatteriet med Gjermund Stormoen som guide. Vi satser på en tur på totalt 2 – 2,5 time – selvfølgelig noe væravhengig hvor lang tid vi bruker. Vi gjør det som på  vandringen til Froen – at deltakerne anmodes om å ta med kaffe og noe å bite i hver for seg og så tar vi kaffen i området rundt benken til Torstein Aamodt.

Søndag 26.juni Vandring i området Skiphelle?  Hold av dato

Søndag 18 august kl.11.00.
Samarbeid med Kirkekontoret. Gudstjeneste - kirkekaffe ute samt runde på gammel kirkegård rundt  Frogn kirke og Froens egen egen gravplass.. Jubileumsdag: Nye Frogn kirke er 20 år! Den ble bygget opp igjen i 1999 etter kirkebrannen i 1994. https://no.wikipedia.org/wiki/Frogn_kirke

September 7 - 15 : Kulturminnedagene med tema: "Fremtidens kulturarv"..
Vi tar opp fenomenet Feriehjem - generelt og spesielt i Frogn.

September 21 - 22 : Stand på Friske, frodige, fantasifulle Frogn på Folkvang

Oktober - Medlemsmøte: Generelt om Hellige kilder. Kilden på Bakker gård.

November - Medlemsmøte: Generelt om husmannsplasser. Fra Nesodden Historielags arbeid om husmannsplasser på Nesodden.

Våre medlemsmøter og turer er åpne for alle interesserte.

Tidligere års programmer  webarkivet.

Vi vil også annonsere i Hva skjer i Amta's fredagsavis  og i Frogn kommunes Kalender

Publisert 18.01.2016

Du er her: Forsiden / Program printericon a a a