Du er her: Forsiden / Historiske stier / Årungenvassdraget printericon a a a

Årungselva og industri der

I 2007 var dette tema en programpost i historielaget:
Tirsdag 9.oktober - Rundebordskonferanse på Follo museum: Kulturminnevern langs Årungselva. Politikere fra alle partier var invitert og en representant fra fylket.

Ole Johs Hafsten og Bjørg Andersen dro ned til elva og Bjørg fotograferte der Ole Johs ville ha bilder.

Bjørg laget en powerpoint-presentasjon som innledet rundebordskonferansen på museet.
Den kan åpnes herved: Aarungselva07-3.pdf

Frogn Historielag sammen med Ås Historielag, våre respektive kommuner, Follo Museum og Akershus museum ser på mulighetene for å få laget en opplevelsessti med tavler  langs Årungselva for å dokumentere for befolkningen all den industri som elva gjorde mulig helt inn på 1900-tallet.

Froen mølle før den nye E6 ble anlagt.

Ruinene av mølla ligger inni trekanten mellom E6, gamle Åsveien og avkjøringen  til høyre med rundkjøring og vei videre nordover mot Nesodden og Vinterbro. Bak det blå informasjonsskiltet.

Publisert 26.04.2012
(sist oppdatert 26.09.2013)